úterý 11. prosince 2007

rešerše z medií 15.12.07

Zlínský deník

Odročeno: úřednice k soudu nepřišla

Zlín - Soudní stání, na kterém se mělo jednat o podvodu bývalé úřednice zlínského magistrátu Drahomíry Kutrové, je odročené na začátek ledna. K senátu zlínské pobočky brněnského krajského soudu včera nepřišla kvůli nemoci ani ona, ani její manžel Rudolf Kutra obviněný ze spolupachatelství. Nedostavil se ani jejich společný obhájce Milan Holomek.

Podle soudců lze sice za určitých podmínek jednat bez obžalovaných, ale v žádném případě ne bez obhájce. „Omlouvá oba dva obžalované, oba dva je zastupuje,“ zmínil předseda senátu Jaroslav Pálka s tím, že se nedostavil ani obhájce Milan Holomek. Zároveň Pálka zdůraznil požadavek Kutrové být na jednání krajského soudu osobně. Více..



Bolek Polívka
Bolek Polívka
Foto: DENÍK/Marie Pihrtová

Bitva o Valašské království: Polívka prohrál

Zlínský kraj - Herec Boleslav Polívka prohrál bitvu o Valašské království. Krajský soud v Ostravě ve čtvrtek zamítl jeho žalobu na zakladatele Valašského království Tomáše Harabiše. Polívka chtěl docílit toho, aby soud rozhodl o zrušení ochranné známky Valašské království, kterou si Harabiš nechal před časem zaregistrovat.
„S rozhodnutím jsme samozřejmě spokojeni. Mrzí nás ale, že to pan Polívka dohnal až k soudu,“ řekl krátce po vyhlášení verdiktu Harabiš. Jak uvedl právní zástupce Boleslava Polívky Jindřich Vítek, jeho klient se zřejmě odvolá k Vrchnímu soudu v Olomouci. „Je to pravděpodobné,“ více...

Právě se stalo: Jízdné zůstane stejné

Ilustrační foto.
Zlín - K avizovanému zdražení jízdného v MHD mezi Zlínem a Otrokovicemi nedojde. Dnes o tom rozhodli zlínští zastupitelé. Původně se měla nynější dvacetiminutová jízdenka za devět korun prodávat za dvanáct a měla být přestupná. více

Zlín může Svit získat do jara

Svit.
Zlín - Město Zlín by už do tří měsíců mohlo získat akcie a pohledávky za skupinou Svit. Včera totiž vláda podle její mluvčí Jany Bartošové schválila jejich převod z České konsolidační agentury na ministerstvo financí. Zlínu se tak usnadní cesta k pořízení majetku v bývalých Baťových závodech, a bude tak moci začít s jeho obnovou.

Plánované centrum na Březnické ve Zlíně
Zlín - Nové zlínské společensko­obchodní centrum Kaskáda za jednu a půl miliardy korun by mělo být hotové už na konci roku 2009. Pražská developerská společnost ECM ho začne stavět už v první polovině příštího roku.

Obrala město o statisíce, opět jde před soud

Drahomíra Kutrová.
Zlín - Před zlínskou pobočkou Krajského soudu v Brně v úterý opět stane bývalá pracovnice zlínského magistrátu Drahomíra Kutrová. Tu okresní soud na začátku května poslal na tři roky do vězení za to, že na přelomu let 2003 a 2004 okradla městskou pokladnu o téměř devět set tisíc korun. Současně s ní byl odsouzen i její manžel Rudolf Kutra, který jí v podvodu pomáhal, a bývalý nadřízený Miroslav Ševčík.

Žádné komentáře: