středa 24. října 2007

24.10.07 Zlínský deník - moje zlínsko

Ilustrační foto.

Ve Zlínském kraji je 15 procent památek v havarijním stavu

včera 3:07
ZLÍNSKÝ KRAJ - 15 procent z celkového počtu asi 1500 památek v havarijním stavu. Na opravu i těch více zachovalých by bylo potřeba více než 1,5 miliardy. Takové peníze ale kraj nemá. Letos ze svého rozpočtu uvolní asi 26 milionů korun, což je zhruba o čtyři miliony více než loni. Krajský radní odpovědný za kulturu Jindřich Ondruš řekl, že tyto prostředky nepovažuje za dostatečné.
Ilustrační foto

Kraj dá záchranné službě 14 milionů

včera 10:00
ZLÍN - Provoz Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje zůstane zachován. Krajská rada totiž navýšila provozní příspěvek o čtrnáct milionů korun. Odstupující ředitel ji ale považuje za nedostatečnou a kvůli finanční situaci odchází ke konci října z funkce. více
Zlínský deník... moje noviny.

Malenovice se zbaví zápachu

včera 16:36
ZLÍN - Největší překážka vybudování kanalizace v malenovickém podhradí zřejmě padla. V této části Zlína již léta tečou odpadní vody do tamního potoka. Mezi státem, který doposud další postup blokoval, a zlínskou radnicí se však nyní jedná o smlouvě umožňující stavbu. „Považuji to za velký posun, ve který jsme se před nedávnem ani neodvážili doufat,“ sdělil tajemník magistrátu krajského města Zdeněk Mikel.
Ilustrační foto

Parkovací dům v centru Zlína začne motoristům sloužit v prosinci

včera 13:29
ZLÍN - Motoristé budou mít již v prosinci k dispozici parkovací dům v centru Zlína. Objekt, který je součástí budovaného Obchodního a zábavního centra Zlaté Jablko, nabídne zhruba 280 parkovacích míst. Investor zároveň do konce roku zpřístupní také revitalizovaný podchod, který bude spojovat parkovací dům s obchodním a zábavním centrem.
Ilustrační foto

Nova bude hledat talenty i ve Zlíně

včera 10:13
ZLÍN - Stovky zájemců v pondělí očekávají organizátoři pěvecké soutěže X Factor při castingu ve Zlíně. Podle organizátora soutěže, televize Nova, se jedná o největší tuzemskou akci svého druhu.
Ilustrační foto

Lyžování v regionu podraží

včera 10:01
ZLÍNSKÝ KRAJ - Zájemci o sjezdové lyžování si tuto zimu ve Zlínském kraji připlatí. Většina z oslovených vlekařů zvýší ceny hlavně kvůli dražším energiím. Změny se týkají především krátkodobého lyžování, celodenní jízdné mnohdy zůstane na úrovni předchozích sezon.

Žádné komentáře: